Izolație fonică cu spumă poliuretanică

Conform studiilor o treime din casele din România suferă de tulburări de zgomot generate atât în ​​afara cât și în interiorul locuințelor. Scopul unei izolații fonice este de a reduce zgomotul, zgomot pe care-l putem defini ca sumă de sunete supărătoare, deranjante și absolut nedorite de anumite urechi.

Zgomotul se poate reduce, datorită spumei poliuretanice. Acest material are o mare capacitate de etanșare și poate fi utilizat atât în ​​uși, cât și în ferestre, canalizare și pereți.

Spuma poliuretanică este un izolator excelent acustic. Realizează o mare eficiență în absorbția zgomotului și izolarea fonică a casei. Izolația Iglu Izoterm cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă pentru izolări fonice se aplică prin pulverizare, cu utilaje speciale profesionale, direct pe suprafața suportului.

Grosimea minimă ce poate fi aplicată este de 5cm. Potrivit studiilor proprietățile acustice ale izolației cu spumă poliuretanică se datorează în principal capacității sale de etanșare, care oferă rezultate foarte bune în izolarea împotriva aerului și a zgomotului.

Este important de menționat și faptul că zgomotul ce se transmite prin vibrații la nivelul structurii de rezistență nu este atenuat de izolația fonică poliuretanică. Alte avantaje ale spumelor poliuretanice sunt greutatea lor redusă și absența picăturilor în caz de incendiu.

În ceea ce privește proprietățile sale ca izolație acustică, cea mai potrivită spumă are densitatea scăzută și celula deschisă, deoarece este special concepută pentru acest tip de lucrare.

Suna!!!